Bækkenbundsmassage af ekspert i massage af bækkenet

Bækkenbundsmassage i København

Massage af bækkenbunden

Bækkenbunden er en samling af muskler i vores indre bækken, som danner en skål omkring vores underliv fra forsiden til bagsiden af bækkenet. En spændt bækkenbund kan medføre kroniske smerter, følelsesforstyrrelser, periodevise smerter som f.eks. smerter ved samleje, påvirke vandladningstrangen m.v. En bækkenbundsmassage er individuelt tilpasset massage af hele bækkenbunden på 30 minutter i forlængelse af en helkropsmassage, med efterfølgende vejledning om afspænding og hvor du er spændt i bækkenbunden.

Bækkenbundsmassage

Bækkenbundsmassage foretages altid i forlængelse af en helkropsmassage, da kroppens øvrige muskler har stort samspil og indvirkning på bækkenet og bækkenbunden.

Først masseres bækkenets ydre muskler ved korsben, symfyse og omkring bækkenåbningen. Ved kroniske smerter eller spændinger i bækkenbunden, vil der næsten altid være spændinger i den ydre bækkenmuskulatur. Her gennemgår jeg samtidigt bækkenet for ubalancer, skævheder og overbelastninger. Det er især muskler i lysken, inderside af lår og musklerne omkring kønsåbningen. Efter afspændingen af musklerne på bækkenet, så afspændes den ydre del af underlivets muskler i vulva og kønsåbningen. Vulva smøres forsigtigt ind og blide strøg undersøger området og afspænder det forsigtigt. Denne del af massagen afspænder musklerne i vulva, omkring kønsåbning, klitoris og nedre symfyse. Strøg og indsmøring af vulva er endvidere med til at den indre vaginale muskulatur bliver klar til afspændingen.

Når kroppen er klar, så fortsætter massagen til den indre del af bækkenbunden. Systematisk afspændes underlivet med blide strøg og dybe pres forsigtigt afstemt til underlivets reaktion og tilstand. Massøren bruger en finger iført en latexhandske og gennemgår systematisk den indre muskulatur i vagina. Det er en grundig og systematisk proces hvor alle muskler undersøges og afspændes. Spændinger lokaliseres og kortlægges under gennemgangen.

Når spændte muskler i underlivet afspændes, så øges blodcirkulationen. Nyt blod strømmer til området, smidigheden øges og blokeringer fjernes. Her er principperne de samme, som ved kroppens øvrige muskler. Der arbejdes med generelt spændthed, spændinger i specifikke områder, arvæv, kroniske sammentrækninger og overspændt bækkenbund. Ofte har smerter i underlivet sat sig som kroniske sammentrækninger i bækkenbundens muskler. Når blokeringer og sammentrækninger i bækkenbunden fjernes, så fosser blodet til området, som kan give fornyet kontakt til området. Ofte vil man kunne se, at det ydre bækken reagere ved at man slapper af og bækkenet synker sammen og musklerne er bløde og afspændte.

Alt efter hvordan du har væres spændt, så vil du modtage vejledning om afspænding og sammenhængen mellem din bækkenbund og de øvrige muskler i bækkenet. En spændt bækkenbund kræver ofte 2 til 3 behandlinger alt efter hvor kroniske smerterne og sammentrækningerne har været. En professionel og systematisk gennemgang af hele underlivets muskulatur.

Bivirkninger af bækkenbundsmassagen

Behandling af kroniske underlivssmerter ved afspænding af musklerne tilpasses altid din tilstand. I nogle tilfælde vil man kunne være øm i musklerne efter behandlingen eller mærke ømme områder under massagen. Massagen tilpasses derfor altid hvor spændt og øm du er. Intet forceres eller presses på, da det kun vil øge spændingerne. Jeg har mange med kroniske smerter og her tages der forsigtigere fat.

Da der er massager af de ydre og indre vaginale muskler, så kan der forekomme seksuelle reaktioner. Det er meget forskelligt fra kvinde til kvinde om man reagerer og hvor følsom man er. Din behandler er professionel og afspænder området professionelt uanset om du måtte opleve reaktioner eller ej.

Vejledning efter bækkenbundsmassagen

Efter behandlingen vil du modtage vejledning om hvordan dit bækken har det. Du vil få vist dine problemstillinger på en model af bækkenet så du selv kan forstå hvorfor du f.eks. har ondt og hvad du selv kan gøre. Relevante træningsøvelser eller øvelser til afspænding er en naturlig del af vejledningen.

Massagen er nemlig ikke kun en minutiøs gennemgang af alle muskler, men jeg konstaterer også hvilke muskler som er spændt. Derudover vejleder jeg dig i øvelser og afspænding som reducerer ubalancerne og genskaber balancen i bækkenet. Dette hører med til behandlingen og er en del af den gode service.

Bækkenmassage og graviditetsmassage i København

Priser på bækkenbundsmassage

En bækkenmassage foretages i forlængelse af en helkropsmassage. Bækkenmassagen varer i 30 minutter og koster 150 kr. ekstra.