Bækkenbundsmassage af ekspert i massage af bækkenet

Bækkenbundsmassage i København

Massage af bækkenbunden

Bækkenbunden er en samling af muskler i vores indre bækken som danner en skål omkring vores underliv fra forsiden til bagsiden af bækkenet. En spændt bækkenbund kan give smerter, følelsesforstyrrelser, nedsat seksuel lyst og smerter ved samleje. De fleste kvinder jeg behandler oplever kronisk smerter. En bækkenbundsmassage er individuelt tilpasset massage af hele bækkenbunden på 30 minutter i forlængelse af en helkropsmassage med efterfølgende vejledning om afspænding og hvor du er spændt i bækkenbunden.

Bækkenbundsmassage

Bækkenbundsmassage foretages altid i forlængelse af en helkropsmassage, da kroppens øvrige muskler har stort samspil og indvirkning på bækkenet og bækkenbunden.

Først masseres bækkenets ydre muskler ved korsben, symfyse og omkring bækkenåbningen. Ved kroniske smerter eller spændinger i bækkenbunden, vil der næsten altid være spændinger i den ydre bækkenmuskulatur. Her gennemgår jeg samtidigt bækkenet for ubalancer, skævheder og overbelastninger. Efter afspændingen af musklerne på bækkenet, så afspændes den ydre del af underlivets muskler ved og omkring kønsåbningen. Vulva smøres forsigtigt ind og blide strøg undersøger området og afspænder det forsigtigt. Det er musklerne der laver sammentræning i kønsåbningen og Perineum der oftest er påvirket af spændinger i bækkenbunden. Massagen er systematisk og blid. Der arbejdes samtidigt med spændinger i bækkenåbningen og inflammation ved muskelhæfterne i de store muskler omkring bækkenets åbning mod lyske og inderlår.

Efter en total og systematisk gennemgang af det ydre bækken og underliv, så fortsætter massagen til den indre del af bækkenbunden. Den indre vaginale muskulatur og bækkenbunden afspændes forsigtigt med blide strøg, tryg og forsigtige pres. Systematisk afspændes underlivet med blide strøg og dybe pres forsigtigt afstemt til underlivets reaktion og tilstand. Massøren bruger en finger iført en latexhandske og gennemgår systematisk den indre muskulatur i vagina. Det er en grundig og systematisk proces hvor alle muskler undersøges og afspændes. De blide strøg sørger for at man kan slappe af og nyde godt af afspændingen.

Massagen kan udføres ved brug af forskellige teknikker. Nogle gange er det nødvendigt at modtageren laver en kort sammentrækning i musklen, slapper af og massøren efterfølgende laver blide strøg eller pres på udvalgte muskelbaner som er overspændte.

Når spændte muskler i underlivet afspændes, så øges blodcirkulationen. Nyt blod strømmer til området, smidigheden øges og blokeringer fjernes. Her er principperne de samme, som ved kroppens øvrige muskler. Der arbejdes med generelt spændthed, spændinger i specifikke områder, arvæv, kroniske sammentrækninger og overspændt bækkenbund. Ofte har smerter i underlivet sat sig som kroniske sammentrækninger i bækkenbundens muskler. Når blokeringer og sammentrækninger i bækkenbunden fjernes, så fosser blodet til området, som kan give fornyet kontakt til området. Ofte vil man kunne se, at det ydre bækken reagere ved at man slapper af og bækkenet synker sammen og musklerne er bløde og afspændte.

Alt efter hvordan du har væres spændt, så vil du modtage vejledning om afspænding og sammenhængen mellem din bækkenbund og de øvrige muskler i bækkenet. En spændt bækkenbund kræver ofte 2 til 3 behandlinger alt efter hvor kroniske smerterne og sammentrækningerne har været. En professionel og systematisk gennemgang af hele underlivets muskulatur.

Bivirkninger af bækkenbundsmassagen

Behandling af kroniske underlivssmerter ved afspænding af musklerne tilpasses altid din tilstand. I nogle tilfælde vil man kunne være øm i musklerne efter behandlingen eller mærke ømme områder under massagen. Massagen tilpasses derfor altid hvor spændt og øm du er. Intet forceres eller presses på, da det kun vil øge spændingerne. Jeg har mange med kroniske smerter og her tages der forsigtigere fat.

Massagen er en professionel afspænding af underlivet, men omkring 10% af kvinder som modtager massagen, vil opleve autonome seksuelle reaktioner. Det er reaktioner der opstår spontant, ikke kan kontrolleres og som man ikke er herre over. Nogle kroppe reagerer spontant på massage, stræk og behandling af den vaginale muskulatur og det er ganske naturligt og kærkomment. Dem som reagerer kan opleve at blive meget våde så safterne løber ud af vagina, opleve seksuel nydelse der gradvist vokser eller opleve en eller flere spontane orgasmer. Under og op til forløsning kan der opstå støn, suk, bevægelser med underlivet eller lignende reaktioner. De fleste kroppe reagerer ikke seksuelt, men skulle reaktionerne opstå, så er de kærkomne og naturlige. Vi lader kroppen regere, uden at holde igen, da musklerne dermed slapper mest muligt af. Det er hverken pinligt eller forkert. Din behandler sørger for at du er i de bedste hænder, mens din krop tager imod behandlingen og eventuelle autonome seksuelle reaktioner håndteres professionelt.

Vejledning efter bækkenbundsmassagen

Efter behandlingen vil du modtage vejledning om hvordan dit bækken har det. Du vil få vist dine problemstillinger på en model af bækkenet så du selv kan forstå hvorfor du f.eks. har ondt og hvad du selv kan gøre. Relevante træningsøvelser eller øvelser til afspænding er en naturlig del af vejledningen.

Massagen er nemlig ikke kun en minutiøs gennemgang af alle muskler, men jeg konstaterer også hvilke muskler som er spændt. Derudover vejleder jeg dig i øvelser og afspænding som reducerer ubalancerne og genskaber balancen i bækkenet. Dette hører med til behandlingen og er en del af den gode service.

Bækkenmassage og graviditetsmassage i København

Priser på bækkenbundsmassage

En bækkenmassage foretages i forlængelse af en helkropsmassage. Bækkenmassagen varer i 30 minutter og koster 150 kr. ekstra.