Bækkenmassage af ekspert i massage af bækkenet

Bækkenmassage i København

Bækkenmassage  i København

En bækkenmassage til gravide er individuelt tilpasset og ekstra grundig massage af bækkenet på 30 minutter i forlængelse af graviditetsmassagen. Bækkenmassagen udføres af en ekspert i massage af bækkenet og behandling af gravide. En grundig gennemgang af samtlige led og muskler i bækkenet. Alt masseres og alle skævheder og ubalancer kortlægges og der udarbejdes en handlingsplan for hvordan du kan komme i balance igen og undgå spændinger, ubalancer, kroniske smerter m.v.

Mange gravide oplever bækkensmerter, symfyseløsning, underlivssmerter, hævede eller røde kønslæber, bækkenløsning eller belastninger i bækkenet pga. graviditeten. Massagen reducerer spændinger og genoprette balancen i bækkenet og underlivet.

Bækkenmassage til gravide

Først masseres bagsiden af bækkenet, med fokus på balderne og korsbenet. Der er ekstra fokus på ubalancer, spændinger og skævheder ved korsbenet og halebenet samt de store baldemuskler (Gluteus maximus og gluteus medius) og Piriformis. Det er områder som oftest påvirkes af graviditeten. Endvidere masseres bunden af bækkenet ved inderlår og pudendusnerven. Dermed omfatter massagen alle de muskler på bagsiden, som kan give smerter under graviditeten.

På forsiden af bækkenet masseres ligamenterne ved den nederste del af maven og lysken. Hoftekantens muskler afspændes, herunder hoftebøjeren Psoas Major, og derefter masseres symfysen, der samler bækkenet på forsiden ved venusbjerget. Når maven vokser under graviditeten, så øges presset mod symfysen. Samtidigt er symfysen påvirket af hormonet Relaxin, som gør symfysen løsere. Ofte vil store lændesvaj under graviditeten medføre spændinger og inflammation ved symfysen.

Under venusbjerget og symfysen begynder den ydre vaginale muskulatur som smøres ind og masseres. Ydre kønslæber smøres forsigtigt ind i mandelolie og derefter resten af vulva. Musklerne i kønsåbningen, under symfysen og omkring klitoris smøres ind og masseres forsigtigt. Disse muskler laver sammentrækninger i bækkenbunden, vagina og korrigerer bækkenets stilling og er ofte meget belastet sidst i graviditeten. Musklerne omkring kønsåbningen påvirkes ofte af svaj i lænden og øget pres mod bækkenet.

Systematisk og grundigt masseres alle muskler i vulva og omkring kønsåbningen, blidt og opmærksomt på din krops tilstand og reaktioner.

Vejledning efter bækkenmassagen

Efter behandlingen vil du modtage vejledning om hvordan dit bækken har det. Du vil få vist dine problemstillinger på en model af bækkenet så du selv kan forstå hvorfor du f.eks. har ondt og hvad du selv kan gøre. Relevante træningsøvelser eller øvelser til afspænding er en naturlig del af vejledningen.

Massagen er nemlig ikke kun en minutiøs gennemgang af alle muskler, men jeg konstaterer også hvilke muskler som er spændt og hvad det betyder for din kropsholdning. Derudover vejleder jeg dig i øvelser og afspænding som reducerer ubalancerne og genskaber balancen i bækkenet. Dette hører med til behandlingen og er en del af den gode service.

Bækkenmassage og graviditetsmassage i København
Massage i København

Priser på bækkenmassage

En bækkenmassage foretages i forlængelse af en helkropsmassage. Bækkenmassagen varer i 30 minutter og koster 150 kr. ekstra.