Bækkenmassage af ekspert i massage af bækkenet

Bækkenmassage i København

Bækkenmassage hos Massagecentret

Bækkenmassage  i København

En bækkenmassage er individuelt tilpasset og ekstra grundig massage af bækkenet på 30 minutter i forlængelse af en helkropsmassage. Massagen er individuelt tilpasset til den problematik, som du oplever. Nogen får massage af hele bækkenet, mens andre får massage af bagside eller udvalgte områder, alt efter dine ønsker og behov. Bækkenmassagen udføres af en ekspert i massage af bækkenet. Ønsker man massage af hele bækkenet, så er det en total gennemgang af samtlige led og muskler i bækkenet og underlivets ydre muskler. Alt masseres og alle skævheder og ubalancer kortlægges og der udarbejdes en handlingsplan for hvordan du kan komme i balance igen og undgå spændinger, ubalancer, kroniske smerter m.v.

Mange kommer pga. bækkensmerter, hofteproblemer, underlivssmerter, menstruationssmerter, Endometriose, graviditet, bækkenløsning eller smerter i og omkring bækkenet. Massagen kan arbejde med specifikke problemstillinger eller gennemgår alt på og omkring bækkenet. Massagen reducerer spændinger og genoprette balancen i bækkenet i forbindelse med skævheder, ubalancer eller overbelastning.

Det er en komplet gennemgang og analyse af bækkenet med en efterfølgende konkret handlingsplan for afhjælpning af de problemer, du måtte have.

Bækkenmassage

Nedenfor er en gennemgang af en fuld bækkenmassage. Hvor og hvor meget der masseres, er altid individuelt tilpasset til den problematik der arbejdes med.

Først masseres bagsiden af bækkenet, med fokus på balderne og korsbenet. Der er ekstra fokus på ubalancer, spændinger og skævheder ved korsbenet og halebenet, samt de store baldemuskler (Gluteus maximus og Gluteus medius) og Piriformis. Ubalancer og overbelastning mellem rygsøjle og korsben undersøges og hvert led afspændes. Endvidere masseres bunden af bækkenet mod de store lårmuskler på bagsiden af benet og mellem balder og inderside af lår i bunden af bækkenet mellem siddeknoglen og lårbensknoglen. Sidstnævnte muskelgrupper har ofte stor betydning for balancen i bækkenet, da de er forbindelsen mellem ben og bækken.

På forsiden af bækkenet masseres ligamenterne ved den nederste del af maven og lysken. Hoftekantens muskler afspændes, herunder hoftebøjeren Psoas Major, og derefter masseres symfysen, der samler bækkenet på forsiden ved venusbjerget. Nedre mavemuskler og mavemusklerne i siderne kan være spændte, når bækkenet er skævt til siderne eller tilter frem. Der er derefter fokus på symfyseleddet, hvor der ofte er mange spændinger og påvirkninger fra skævheder i bækkenet. Ofte vil store lændesvaj, f.eks. fra graviditet eller kontorarbejde, medføre spændinger og inflammation ved symfysen. Symfysen er samlingen på forsiden af bækkenet ved venusbjerget, som danner toppen af kønsåbningen.

I den bløde del af bækkenåbningen i og omkring vulva, ligger tre muskler. som ofte påvirkes af ubalancer i bækkenet. De to der går op under symfysen påvirkes af tilt i bækkenet, fejlstilling i lyske og ben, samt løft i hoften. Den tredje muskel i bækkenåbningen, Perineum, påvirkes ofte af rotation i lårbensknogle og uhensigtsmæssig position af bækkenet. Endvidere påvirker disse muskler ofte bækkenbundens indre muskler og derfor bruges de som indikator på, hvor spændt den indre bækkenbund er. Musklerne i vulva indsmøres og musklerne afspændes forsigtigt, samtidigt med, at der holdes øje med ubalancer. Der anvendes teknikker som strøg, pulsering, dybe pres og rytmiske strøg, alt efter hvad kroppen reagerer bedst på. Musklerne vil ofte give sig og inflammatoriske områder afdækkes og afhjælpes.

Selvom der udelukkende er tale om en professionel afspænding af bækkenet, så kan der i sjældne tilfælde forekomme autonome seksuelle reaktioner under en bækkenmassage. Selvom det sker sjældent, så kan nogle kroppe opleve reaktioner som ikke kan tilbageholdes. Det er autonome reflekser som ikke er viljestyret og de kan forekomme helt spontant. Det er derfor hverken forkert eller pinligt, hvis du er blandt de få der oplever, at kroppen reagerer. Der er tale om en helt naturlig kropslige reaktioner som man ikke er herre over, som kan variere i omfang og varighed.

Efter bækkenmassagen er alle muskler, ligamenter og led i det ydre bækken gennemgået og afspændt. Du vil efter sessionen få en konkret, specifik og dybdegående analyse af problematikken og ubalancerne. Alt efter tilstanden så igangsættes øvelser og fokus på, hvordan vi sammen får dit bækken tilbage til normalfunktion, uden smerter og uden begrænsninger i bevægelser.

Vejledning efter bækkenmassagen

Efter behandlingen vil du modtage vejledning om hvordan dit bækken har det. Du vil få vist dine problemstillinger på en model af bækkenet så du selv kan forstå hvorfor du f.eks. har ondt og hvad du selv kan gøre. Relevante træningsøvelser eller øvelser til afspænding er en naturlig del af vejledningen.

Massagen er nemlig ikke kun en minutiøs gennemgang af alle muskler, men jeg konstaterer også hvilke muskler som er spændt og hvad det betyder for din kropsholdning. Derudover vejleder jeg dig i øvelser og afspænding som reducerer ubalancerne og genskaber balancen i bækkenet. Dette hører med til behandlingen og er en del af den gode service.

Priser på bækkenmassage

En bækkenmassage foretages i forlængelse af en helkropsmassage. Bækkenmassagen varer i 30 minutter og koster 150 kr. ekstra.