Bækkenmassage af ekspert i massage af bækkenet

Bækkenmassage i København

Bækkenmassage hos Massagecentret

Bækkenmassage  i København

En bækkenmassage er individuelt tilpasset og ekstra grundig massage af bækkenet på 30 minutter i forlængelse af en helkropsmassage. Bækkenmassagen udføres af en ekspert i massage af bækkenet. En total gennemgang af samtlige led og muskler i bækkenet. Alt masseres og alle skævheder og ubalancer kortlægges og der udarbejdes en handlingsplan for hvordan du kan komme i balance igen og undgå spændinger, ubalancer, kroniske smerter m.v.

Mange kommer pga. bækkensmerter, hofteproblemer, underlivssmerter, menstruationssmerter, Endometriose, graviditet, bækkenløsning eller smerter i og omkring bækkenet. Massagen kan arbejde med specifikke problemstillinger eller gennemgår alt på og omkring bækkenet. Massagen reducerer spændinger og genoprette balancen i bækkenet i forbindelse med skævheder, ubalancer eller overbelastning. Bækkenmassagen er for alle og ikke kun gravide. Nogen oplever ubalancer, andre har bækkenløsning, symfyseløsning, konstante smerter, underlivsspændinger m.v.

Bækkenmasasgen

Bækkenmassagen foretages altid i forlængelse af en helkropsmassage, da kroppens øvrige muskler har stort samspil og indvirkning på bækkenet. Det er vigtigt at jeg har afspændt andre muskler og har et overblik over hvordan den øvrige krop har reageret på dine bækkenproblemer.

Først masseres bagsiden af bækkenet, med fokus på balderne og korsbenet. Der er ekstra fokus på ubalancer, spændinger og skævheder ved korsbenet og halebenet samt de store baldemuskler (Gluteus maximus og gluteus medius) og Piriformis. Rygsøjlens sammenhæng med bækkenet undersøges og hvert led afspændes. Endvidere masseres bunden af bækkenet ved inderlår. Dermed omfatter massagen alle de muskler på bagsiden, som direkte styrer bækkenet eller kan give ubalancer.

På forsiden af bækkenet masseres ligamenterne ved den nederste del af maven og lysken. Hoftekantens muskler afspændes, herunder hoftebøjeren Psoas Major, og derefter masseres symfysen, der samler bækkenet på forsiden ved venusbjerget. Nedre mavemuskler og mavemusklerne i siderne kan være spændte, når bækkenet er skævt til siderne eller tilter frem. Der er derefter fokus på symfyseleddet, hvor der ofte er mange spændinger og påvirkninger fra skævheder i bækkenet. Ofte vil store lændesvaj, f.eks. fra graviditet eller kontorarbejde, medføre spændinger og inflammation ved symfysen. Symfysen er samlingen på forsiden af bækkenet ved venusbjerget, som danner toppen af kønsåbningen.

Under venusbjerget og symfysen begynder den ydre vaginale muskulatur og musklerne mellem bækken og inderlår. Der er ofte mange små muskelpunkter med inflammation, spændinger og sammentrækninger. Musklerne laver sammentrækninger i bækkenbunden, vagina og korrigerer bækkenets stilling  De bliver ofte stramme og spændte. når der er tilt eller rotation i bækkenet. Disse muskler ligger langs inderlår og hele vejen rundt om bækkenåbningen der danner sammentrækningen omkring kønsåbningen. Endvidere afspændes musklerne i kønsåbningen i vulva, som indsmøres og afspændes forsigtigt.

Muskulaturen ved den ydre del af underlivet, bliver ofte spændt og inflammatorisk ved skævheder eller kroniske smerter. De primære muskler ligger i kønsåbningen. Derudover styres bækkenet af store muskelgrupper på hver side af bækkenåbningen, som løber ned langs inderside af lår, herunder Gracilis, Adductor magnus og Adductor Longus.

Under massage, stræk og behandling af den vaginale muskulatur og kan nogle kroppe opleve at reagere seksuelt. Det er reaktioner, som ikke er styret af vilje, men autonome reflekser. Skulle det ske, så er det kærkomne reaktioner som er naturlige. og som vi derfor blot lader forekomme under afspændingen.

Vejledning efter bækkenmassagen

Efter behandlingen vil du modtage vejledning om hvordan dit bækken har det. Du vil få vist dine problemstillinger på en model af bækkenet så du selv kan forstå hvorfor du f.eks. har ondt og hvad du selv kan gøre. Relevante træningsøvelser eller øvelser til afspænding er en naturlig del af vejledningen.

Massagen er nemlig ikke kun en minutiøs gennemgang af alle muskler, men jeg konstaterer også hvilke muskler som er spændt og hvad det betyder for din kropsholdning. Derudover vejleder jeg dig i øvelser og afspænding som reducerer ubalancerne og genskaber balancen i bækkenet. Dette hører med til behandlingen og er en del af den gode service.

Bækkenmassage og graviditetsmassage i København

Priser på bækkenmassage

En bækkenmassage foretages i forlængelse af en helkropsmassage. Bækkenmassagen varer i 30 minutter og koster 150 kr. ekstra.