Massage af bækkenet

Bækkenmassage i København

Bækkenmassage hos Massagecentret

En bækkenmassage er individuelt tilpasset og ekstra grundig massage af bækkenet på 30 minutter i forbindelse med en helkropsmassage. En total gennemgang af samtlige led og muskler i bækkenet og underlivet. Alt masseres og alle skævheder og ubalancer kortlægges og der udarbejdes en handlingsplan for hvordan du kan komme i balance igen og undgå spændinger, ubalancer, kroniske smerter m.v.

Massagen kan arbejde med specifikke problemstillinger eller gennemgår alt på og omkring bækkenet. Er du ny kunde, så starter vi som udgangspunkt med en total gennemgang og bækkenet og musklerne i underlivet. Massagen reducerer spændinger og genoprette balancen i bækkenet i forbindelse med skævheder, ubalancer eller overbelastning. Bækkenmassagen er for alle og ikke kun gravide. Nogen oplever ubalancer, andre har bækkenløsning, symfyseløsning, konstante smerter, underlivsspændinger m.v.

Bækkenmassagen er derfor en massage som individuelt tilpasses til netop de problemstillinger som du ønsker afhjulpet. Inden massagen starter har vi en kort snak om hvor du oplever spændinger, hvad du gerne vil have hjælp med og hvordan jeg kan hjælpe dig.

Bækkenmassagen

Bækkenmassagen foretages altid i forlængelse af en helkropsmassage, da kroppens øvrige muskler har stort samspil og indvirkning på bækkenet. Det er vigtigt at jeg har afspændt andre muskler og har et overblik over hvordan den øvrige krop har reageret på dine bækkenproblemer.

Først masseres bagsiden af bækkenet, med fokus på ballerne og korsbenet. Der er ekstra fokus på ubalancer, spændinger og skævheder ved korsbenet og halebenet samt de store ballemuskler (Gluteus maximus og gluteus medius) og ballemusklen Piriformis. Rygsøjlens sammenhæng med bækkenet undersøges og hvert led afspændes. Endvidere masseres bunden af bækkenet ved inderlår. Dermed omfatter massagen alle de muskler på bagsiden, som direkte styrer bækkenet og så påvirkes af ubalancer.

På forsiden af bækkenet masseres ligamenterne ved den nederste del af maven og lysken. Hoftekantens muskler afspændes, herunder hoftebøjeren Psoas Major, og derefter masseres symfysen, der samler bækkenet på forsiden ved venusbjerget. Der er ekstra fokus på symfyseleddet, hvor der ofte er mange spændinger og påvirkninger fra skævheder i bækkenet. Ofte vil store lændesvaj, f.eks. fra graviditet eller kontorarbejde, medføre spændinger og inflammation ved symfysen. Muskler i lysken og inderlår masseres.

Derefter afspændes muskler og led ved bækkenåbning og inderlår. Muskulaturen ved den ydre del af underlivet, bliver ofte spændt og inflammatorisk ved skævheder eller kroniske smerter. Under symfysen udspringer en række muskler, som går fra bækkenets åbning og ned langs inderlår, herunder Gracilis. Muskler som stabiliserer bækkenet og som kan blive spændte, inflammatoriske og danne skævheder ved stillesiddende arbejde, graviditet og lignende. Derudover kan de ydre muskler ved underlivsmuskulaturen bliver spændt, ømme og stramme. Smerter ved menstruation, bækkenløsning, ubalancer i bækkenet giver ofte inflammation, anspændthed og ømhed i disse muskler, som også påvirkes af lændesvaj, symfyseløsning, inflammation i bækkenet,slidtage i rygsøjlen, m.v. Massagen gennemgår musklerne og afspænder dem minutiøst.

En del kvinder oplever spændinger i den indvendige del af vagina. Der er derfor mulighed for også at få afspændt de indre vaginale muskler. Endometriose, menstruationssmerter, underlivssmerter i forbindelse med bækkenskævheder, ubalancer i lænden eller kroniske smerter afhjælpes med indre massage af vagina. Myoser i underlivet afhjælpes med en gennemgang af underlivets indre muskler og afspænding heraf. Ofte påvirker inflammation, ubalancer og spændinger i underlivets ydre muskler også de indre muskler. Selv spændinger i ryg og baller kan være med til at skabe indre spændinger. Blodcirkulationen øges, moser fjernes og området afspændes tilpasset kroppen og dens signaler. Massage af underlivets muskler er en tilladende massage, som først igangsættes når underlivet er klart. Ydre vulva smøres ind og masseres blidt og i takt med at underlivet bliver klart, vådt og åbent, så fortsætter massagen til den indre muskulatur. Undervejs tilpasses pres, rytme og strøg til kroppens og underlivets respons. De indre underlivs- og bækkenmuskler afspændes forsigtigt og grundigt.

Under bækkenmassagen og især under massagen af ydre vulva og indre vagina, kan seksuelle reaktioner opstå naturligt. Reaktionerne varierer ofte i omgang og styrke fra at man oplever seksuel nydelse, små støn, bevæger underlivet i samlejebevægelser til man oplever en eller flere orgasmer. Blodcirkulationen løber frit og uhindret, massagen øger følsomheden og når strøgene virke meget stimulerende. så kan det for nogen væres umuligt at holde de seksuelle reaktioner nede og kroppen reagerer spontant. Under massagen lader vi blot kroppen reagere naturligt og under orgasmerne modtager du blide strøg over mave og bryst. Strøgene er med til at få kroppen til at slappe af under orgasmerne og samtidigt giver en bedre forbindelse mellem krop og underliv, hvor nydelsen fra orgasmerne mærkes i hele kroppen. Efter orgasmerne fortsætter massagen og proceduren gentages ved eventuelle flere efterfølgende orgasmer. Orgasmerne er meget gavnlige for at bækkenmusklerne slapper af og derfor er de meget kærkommende under massagen.

Individuel tilpasning af bækkenmassagen

Bækkenmassagen tilpasses individuelt til hver person. Behandlingen er ikke bare en massage, men også en systematisk gennemgang af hele bækkenet. Undervejs konstateres det, hvordan bækkenet er påvirket af spændinger, skævheder, ubalancer, overbelastninger samt deres indbyrdes sammenhæng. Der vil være vejledning undervejs i det omfang, at der konstateres specifikke problemstillinger.

Alle muskler i bækkenet vil blive afspændt og blodcirkulationen vil automatisk blive øget i hele bækkenet. Spændinger fjernes eller reduceres allerede efter første behandling. Du vil med det samme mærke at området er mere afspændt, mere smidigt og mindre ømt. Kroniske smerter kan i mange tilfælde afhjælpes med en eller få massager.

Efterfølgende vejledning

Efter behandlingen vil du modtage vejledning om hvordan dit bækken har det. Du vil få vist dine problemstillinger på en model af bækkenet så du selv kan forstå hvorfor du f.eks. har ondt og hvad du selv kan gøre. Relevante træningsøvelser eller øvelser til afspænding er en naturlig del af vejledningen.

Massagen er nemlig ikke kun en minutiøs gennemgang af alle muskler, men jeg konstaterer også hvilke muskler som er spændt og hvad det betyder for din kropsholdning. Derudover vejleder jeg dig i øvelser og afspænding som reducerer ubalancerne og genskaber balancen i bækkenet. Dette hører med til behandlingen og er en del af den gode service.

Priser på bækkenmassage

En bækkenmassage foretages i forlængelse af en helkropsmassage. Helkropsmassagen koster 450 kr. for en time og 550 kr. for 90 min. Bækkenmassagen varer i 30 minutter og koster 150 kr. ekstra.