Massage af bækkenet

Bækkenmassage i København

Bækkenmassage hos Massagecentret

En bækkenmassage er en ekstra grundig massage af bækkenet på 30 minutter i forbindelse med en helkropsmassage. Massagen gennemgår alt på og omkring bækkenet. Massagen reducerer spændinger og genoprette balancen i bækkenet i forbindelse med skævheder, ubalancer eller overbelastning. Bækkenmassagen er for alle og ikke kun gravide. Nogen oplever ubalancer, andre har bækkenløsning, symfyseløsning, konstante smerter, underlivsspændinger m.v.

Hvordan foregår bækkenmassagen

Bækkenmassagen foretages altid i forlængelse af en helkropsmassage, da kroppens øvrige muskler har stort samspil og indvirkning på bækkenet. Massagen kan gennemgå udvalgte problemstillinger, eller alle muskler ved bækkenet. Bækkenmassagen er en minutiøs gennemgang af musklerne i hele bækkenet og derfor er man helt nøgen under massagen.

Først masseres bagsiden af bækkenet, med fokus på ballerne og korsbenet. Der er ekstra fokus på ubalancer, spændinger og skævheder ved korsbenet og halebenet samt de store ballemuskler (Gluteus maximus og gluteus medius) og ballemusklen Piriformis. Endvidere masseres bunden af bækkenet ved inderlår.

På forsiden af bækkenet masseres ligamenterne ved den nederste del af maven og lysken. Hoftekantens muskler afspændes, herunder hoftebøjeren Psoas Major, og derefter masseres symfysen, der samler bækkenet på forsiden ved venusbjerget. Der er ekstra fokus på symfyseleddet, hvor der ofte er mange spændinger og påvirkninger fra skævheder i bækkenet. Ofte vil store lændesvaj, f.eks. fra graviditet eller kontorarbejde, medføre spændinger og inflammation ved symfysen. Muskler i lysken og inderlår masseres.

Dem som er spændt under symfysen, mellem bækkenåbning og inderlår eller i muskulaturen ved den ydre del af underlivet, kan også få disse muskler afspændt under bækkenmassagen. Under symfysen udspringer en række muskler, som går fra bækkenets åbning og ned langs inderlår, herunder Gracilis. Muskler som stabiliserer bækkenet og som kan blive spændte, inflammatoriske og danne skævheder ved stillesiddende arbejde, graviditet og lignende. Derudover kan de ydre muskler ved underlivsmuskulaturen bliver spændt, ømme og stramme. Smerter ved menstruation, bækkenløsning, ubalancer i bækkenet giver ofte inflammation, anspændthed og ømhed i disse muskler, som også påvirkes af lændesvaj, symfyseløsning, inflammation i bækkenet m.v. Massagen gennemgår musklerne og afspænder dem minutiøst.

Spændte muskler inde i underlivet kan også afhjælpes med massage i forbindelse med bækkenmassagen. En massage der skal tilvælges. Myoser i underlivet, menstruationssmerter og underlivsspændinger afhjælpes med bækkenmassagen i kombination med massage af den indre muskulatur. Ofte påvirker inflammation, ubalancer og spændinger i underlivets ydre muskler også de indre muskler. Selv spændinger i ryg og baller kan være med til at skabe indre spændinger. Blodcirkulationen øges, moser fjernes og området afspændes tilpasset kroppen og dens signaler.

Forekomst af seksuelle reaktioner

Seksuelle reaktioner forekommer meget sjældent. Bækkenmassagen øger blodcirkulation i indre og ydre underliv og i takt med at blokeringer fjernes, så vil blodet strømme til underlivet. Dette kan igangsætter nogle automatiske processer, hvor blodcirkulationen til underlivet øges som automatisk medfører at man bliver våd samt at klitoris vokser, begynder at blive spændt og mere følsom. Dette er automatiske reaktioner kan man ikke kontrollere eller holde nede. I meget sjældne tilfælde vil kroppens automatiske reflekser yderligere medføre, at den øget følsomhed gør at massagen giver seksuel nydelse, som kan vokse i omfang og intensitet. Vejrtrækningen forandres, følsomheden stiger i hele kroppen, kinderne får farve og nydelsen intensiveres. Forløsning kan ikke kontrolleres eller holdes tilbage og orgasme opstår under massagen. Orgasmerne kan komme spontant og uden mulgihed for at tilbageholde dem. Seksuelle reaktioner sker sjældent, men er uanset deres styrke, hyppighed og omfang helt naturlige, kærkomne og uproblematiske i forbindelse med gennemførelse af massagen.

Individuel tilpasning af bækkenmassagen

Alle muskler i bækkenet vil blive afspændt og blodcirkulationen vil automatisk blive øget i hele bækkenet. Spændinger fjernes eller reduceres allerede efter første behandling. Du vil med det samme mærke at området er mere afspændt, mere smidigt og mindre ømt. Kroniske smerter kan i mange tilfælde afhjælpes med en eller få massager.

Bækkenmassagen tilpasses individuelt til hver person. Behandlingen er ikke bare en massage, men også en systematisk gennemgang af hele bækkenet. Derfor vil jeg så vidt muligt undgå at springe områder over under den første massage. Undervejs konstateres det, hvordan bækkenet er påvirket af spændinger, skævheder, ubalancer, overbelastninger samt deres indbyrdes sammenhæng. Der vil være vejledning undervejs i det omfang, at der konstateres specifikke problemstillinger.

Efterfølgende vejledning

Efter behandlingen vil du modtage vejledning om hvordan dit bækken har det. Du vil få vist dine problemstillinger på en model af bækkenet så du selv kan forstå hvorfor du f.eks. har ondt og hvad du selv kan gøre. Relevante træningsøvelser eller øvelser til afspænding er en naturlig del af vejledningen.

Massagen er nemlig ikke kun en minutiøs gennemgang af alle muskler, men jeg konstaterer også hvilke muskler som er spændt og hvad det betyder for din kropsholdning. Derudover vejleder jeg dig i øvelser og afspænding som reducerer ubalancerne og genskaber balancen i bækkenet. Dette hører med til behandlingen og er en del af den gode service.

Priser på bækkenmassage

En bækkenmassage foretages i forlængelse af en helkropsmassage. Helkropsmassagen koster 450 kr. for en time og 550 kr. for 90 min. Bækkenmassagen varer i 30 minutter og koster 150 kr. ekstra.