Øger elasticitet og fjerner hævelser

E-vitamin olieindsmøring

Indsmøring med e-vitamin olie

I forlængelse af en graviditetsmassage eller efterfødselsmassage, kan du få indsmøring med e-vitamin i 30 min for 150 kr.

E-vitamin reducerer og fjerner hævelse, rødme og inflammation og forebygger strækmærker i huden. Olien er en økologisk e-vitamin olie, som har en gavnlig effekt på inflammation og hævelser i væv og hud. Under graviditeten strækkes huden ved maven, bryst og kønslæber og der kan samtidigt opstå hæveler, rødme og irritation.Efter graviditet kan indsmøringen afhjælpe hævelser og inflammation ved kønslæberne.

Under denne behandling får du 30 minutters indsmøring med e-vitamin-olie på de områder hvor du har behov. Du kan tilvælge de områder hvor du ønsker indsmøring. Du kan tilvælge indsmøring af mave, bryst og kønslæber eller alle tre områder på en gang, alt efter hvad dine behov og ønsker er.  Nedenfor kan du læse om indsmøring af de tre områder.

  • Maven – Mange gravide ønsker forebyggelse af strækmærker ved maven og får graviditetsmassagen kombineret med e-vitamin indsmøring. Efter indsmøring af kønslæber, er denne den mest benyttede indsmøring. Indsmøringens varighed er afgørende for, at olien trænger dybt ned i hudens nederste lag og har en forebyggende effekt på strækmærker, ømhed og irritation i huden som strækkes. Behandlingen har dokumenteret effekt og vil forebygge over 50% af strækmærker der ellers vil opstå og dem der eventuelt vil opstå, vil være mindre tydelige. Denne indsmøring foretages forebyggende og under hele graviditeten fra det tidspunkt hvor maven begynder at vokse.

  • Bryst og brystvorter – Forandring i brystvæv og tæthed i vævet giver ømhed og spændthed i brystet og brystvorterne og der skabes træk i huden og inflammation. Spændte bryster og ømme brystvorter afhjælpes med indsmøring med økologisk e-vitamin-olie og huden ved brystet bliver samtidigt mere elastisk, så du undgår fine strækmærker i huden, når spændtheden i brystet aftager efter graviditeten. Indsmøringen a brystet og brystvorterne er blid og virker beroligende efter få minutter. Selv meget ømme bryster kan behandles, da strøgende er blide og vedvarende, så olien trænger ind i vævet.

  • Vulva – Ved vulva og kønslæberne kan hævelse, rødme og ømhed forebygges eller afhjælpes med indsmøring med økologisk e-vitamin-olie. E-vitamin-olien reducerer eller stopper inflammation, hævelse og rødmen. Selv meget hævede og røde kønslæber kan afhjælpes med en eller to behandlinger. E-vitaminolien hældes og smøres ud over ydre og indre kønslæber, den ydre underlivsmuskulatur og området omkring kønsåbningen. Blide strøg masserer olien ind i huden, mens du blot skal nyde behandlingen. Opmærksomme og harme hænder smører området ind i 30 minutter og effekten kan ofte mærkes med det samme. Behandlingen bruges også forebyggende, af mange gravide, før hævelserne opstår. Indsmøring af vulva er en af de mest foretrukne ekstrabehandlinger, som jeg har til gravide. De vedvarende dybe strøg hjælper e-vitaminet dybt ned i huden og det er den primære årsag til, at effekten er så stor.

Olie der bruges

Til professionelt brug anvendes en økologisk plantebaseret olie med højt indhold af e-vitamin, som består af en kombination med hvedekimolie og olier som samtidigt reducerer inflammation. Udover meget højt indhold af e-vitamin så er oliens struktur meget fin, hvilket sikrer at den trænger dybere ind. En serum hvor vitaminet øger hudens evne til elasticitet og samtidigt reducerer hævelser, inflammation og rødmen. Oliens konsistens sikrer at den kommer dybt ned i hudens dybe lag hvor den har størst effekt.

Hvis du vil lave din egen indsmøring med e-vitamin

Man kan sagtens lave sin egen indsmøring med en god olie. I modsætning til den professionelle massage, så kræver indsmøring med e-vitamin ikke forkundskaber eller særlige teknikker. Det vigtigste er en god økologisk olie og så skal du bruge mindst 20 min med vedvarende indsmøring, for at det har en effekt. Gerne op til 30 minutter.

Ønsker du selv at smøre dig ind, så er her en liste med olier med naturligt højt indhold af e-vitamin. Indhold af evitamin i mg målt pr 100 gram olie: Hvedekimolie – 150 mg, Hasselnøddeolie – 47 mg, Solsikkeolie – 41.1 mg, Mandelolie – 39,2 mg, Vindruekerneolie – 28,8 mg, Rapsolie – 17,5 mg, Palmeolie – 15,8 mg og Olivenolie – 14,3 mg. Jeg vil anbefale Hvedekimolie eller mandelolie. De øvrige olier har også et højt indhold af e-vitamin, men trænger ganske enkelt ikke dybt nok ind i huden, da olien er så tyk at det primært bliver på hudens overflade. Man skal have en oplevelse af, at man skal tilføre olie igen og igen i takt med at huden absorberer olien og det kan være svært med tykke madolier. Har man hævede og røde kønslæber eller hævelser ved brystvorter kan man anvende en økologisk sesamolie blandet med halvt mandelolie eller hvedekimolie. Brug halvt af hver olie. Så sikrer man at olien tænger ned og forebygger stræk i huden, øger elasticiteten og samtidig reducerer og forebygger man hævelserne som opstår i hud og underhuden.

E-vitamin-olie har dokumenteret effekt

Risikoen for strækmærker er hormonelt og genetisk påvirket. Nogen er fra naturens hånd mere disponerede end andre. Desuagtet ændrer det ikke ved, at den risiko kan reduceres ved at behandle huden. Er man genetisk disponeret, så meget desto større er argumentet for en målrettet indsats. Indsmøring har dokumenteret effekt på hævelser i huden, forebygger strækmærker og sænker samtidigt inflammation og spændthed i væv og underhuden. En af de største europæiske undersøgelser viser at risikoen for strækmærker reduceres med over 50%, hvis man modtager regelmæssige indsmøringer med e-vitamin-olie. Forsøget blev foretaget i Tyrkiet med over 3000 gravide, som modtog indsmøring i 20 minutter to gange om ugen i graviditetens to sidste måneder. Andre tilsvarende forsøg underbygger dokumentationen for, at risikoen for strækmærker kan reduceres væsentligt. Et amerikansk studie underbygger resultaterne ved også at have påvist, at i op til 70% af tilfælde med hævelser i bryst eller ved kønslæber, vil hævelsen forsvinde eller være reduceret markant. Man kan sagtens selv lave indsmøringen og det vigtigste er blot at gøre det i 20 til 30 minutter, så olien trænger ind. Ellers udebliver effekten. Den olie jeg anvender er 100% økologisk plantebaseret e-vitamin-olie uden tilsætningsstoffer.

Bækkenmassage og graviditetsmassage i København

Priser på e-vitamin-indsmøring

En indsmøring foretages i forlængelse af en helkropsmassage til gravide og koster 150 kr.