Massage til gravide

Graviditetsmassage i København

Graviditetsmassage hos Massagecentret

Du kan nyde gavn af graviditetsmassage under hele graviditeten, der er udført på en graviditetsbriks, hvor der er trinløst indstillet plads til maven. Graviditetsmassage er en massage der er tilpasset under hele graviditeten og massagen er udført af en specialist i massage af gravide. Din lægeeksaminerede massør har arbejdet med graviditetsmassage i 13 år og er uddannet som personlig træner med speciale i træning af gravide samt genoptræning af bækkener. Derfor er du i gode hænder.

Hvordan foregår graviditetsmassagen

Briksen til gravide har hul til barm og maven og kan tilpasses individuelt i størrelse og støtte, så den professionelle graviditetsbriks passer til dig under hele graviditeten. Når du ligger på ryggen, kan du ligge i 45 grader med overkroppen, hvis der er behov for det. Massagen gennemgår hele kroppen. Du kan vælge graviditetsmassage med og uden bækkenmassagen Begge massager har fokus på de områder hvor du oplever størst behov. En individuelt tilpasset massage, hvor du kan give kroppen en tiltrængt pause og samtidigt få et stort udbytte. Jeg arbejder med massage i dybden af musklerne på den gode måde og helt tilpasset individuelt til dine ønsker og behov.

Nedenfor kan du læse nærmere om graviditetsmassagen med og uden bækkenmassage, samt de ekstra massager som du kan tilvælge.

Graviditetsmassage med bækkenmassage

En komplet helkropsmassage til gravide på graviditetsbriks med fokus på alle de områder hvor du oplever spændinger, belastninger og ubalancer under graviditeten. Graviditetsmassagen starter med massage af nakke, skuldre, ryg, lænd, hofte og balder. Derefter lægmusklerne og lår. Så masseres hele forsiden af kroppen. Fødder, ben og lår masseres først. Herefter arme, brystmuskel, mave, hofte, symfysen, forsiden af bækkenet og underlivets muskulatur. Under graviditetsmassagen er man helt nøgen, da hele bækkenet masseres. Efterfølgende vil du modtage orientering om de observationer der er gjort under massagen samt anbefaling til øvelser eller stræk.

Graviditetsmasasge i 60 min 450 kr.
Graviditetsmassage i 90 min 550 kr.
.

Ansigtsmassage 

Ansigtsmassage i forlængelse af graviditetsmassagen med fokus på alle ansigts små og store muskler fra kæber til hovedbund. En nydelsesfuld afslutning på graviditetsmassagen. Massagen kan kun vælges i forlængelse af en helkropsmassage.

Ansigtsmassage i 30 min 150 kr.
.

Bækkenmassage

Massage af underlivets muskulatur i forbindelse med en helkropsmassage udført af specialist. Massagen er individuelt tilpasset til netop de behov og spændinger du har. Der kan være fokus på symfyseleddet, ligamenterne, lyske, musklerne ved bækkenets led eller de mange muskler ved underlivets ydre eller indre muskulatur ved underlivsspændinger, ømhed, smerter m.v.

Ekstra bækkenmassage i 30 min 150 kr.
.

E-vitamin indsmøring

Indsmøring med økologisk e-vitamin-serum som smøres dybt ind i huden på et eller flere områder, som du ønsker indsmøring af. Reducerer risikoen for strækmærker, reducerer ømhed og rødmen samt inflammation i hævet og inflammatorisk væv.

E-vitamin-serum i 30 min 150 kr.
.

Perineum massage

Massage af Perineum og underlivets muskler, Behandlingen foretages løbende op til terminsdatoen, for at forebygge og undgå at musklerne sprækker eller bristninger under fødsel.

Perineum massage i 30 min 150 kr.
.

Gravid luksus massage

Graviditetsmassage af hele kroppen, med ekstra bækkenmassage af bækkenet efterfulgt af e-vitamin-indsmøring og til sidst 30 minutters perineum massage.

Luksus massage i 2,5 timer 850 kr.
.

Fokusområder under graviditetsmassagen

Hver en graviditet er forskellig. Graviditeten kan påvirke hele kroppen fra et tidligt stadie af graviditeten og nogen oplever færre påvirkninger. Derfor tilpasses gravidmassage altid individuelt. Generelt er der dog nogle ting der forekommer hyppigere end andre under graviditeten.

 • Bindevæv og led bliver løsere
  Hormonet relaxin udskilles i kroppen fra omkring uge 10. Hormonet har en blødgørende virkning på alt bindevæv i kroppen, så bækkenet bliver forberedt på, at kunne give efter, når du føder. Bivirkningen er dog, at alt andet bindevæv også bliver blødere. Dette medfører at led kan skride eller bliver uhensigtsmæssigt smidige. Dette har jeg fokus på under massagen. Det er især ved korsbenet på bagsiden af bækkenet og på forsiden ved symfysen, at bækkenet og kroppen forandres.
 • Trykket på led og lænd øges
  Tyngdepunktet i kroppen ændres, mens maven vokser og samtidigt øges trykket på kroppens led. Dette kan give uhensigtsmæssige svaj i lænden for at holde balancen. Samtidigt udsættes kroppens øvrige led for en ekstra belastning i takt med at barnet vokser. I massagen er der fokus på de led der bliver ekstra belastet.
 • Kroppens naturlige lymfedrænage bliver mindre effektiv
  Benene og resten af kroppen kan hæve under graviditeten, da kroppens naturlige lymfedrænage bliver mindre effektiv. Samtidigt begynder kroppen at tilbageholde mere vand under graviditeten. Massagen hjælper kroppen med at komme af med overskudsvæske der er ophobet i kroppen.
 • Bækkenet løsnes og belastes
  Bækkenet belastes ekstra under graviditeten og massagen fokuserer derfor på hele bækkenet. Der sker store forandringer i bækkenet og underlivet. Disse forandringer kan medføre uhensigtsmæssige spændinger. Under graviditeten kan der opstå spændinger forskellige steder i bækkenet og massagen tilpasses derfor dine behov og ønsker. Du kan bestille ekstra bækkenmassage i forbindelse med helkropsmassage.
 • Underlivets muskler spænder op 
  Svaj der skaver pres mod underlivet, hormonet Relaxin der øger tendensen til at falde sammen i bækkenet, mere blod i kroppen somr mindsker kroppens evne til at føre blod væk fra bækken og underlivet er ofte med til at gøre underlivets muskulatur anspændt, inflammatorisk, overbelastet og trykømt. Massagen gennemgår musklerne ved underlivet og afspænder dem. Musklerne omkring bækkenets åbning, ved og under symfysen og i kønsåbningen afspændes grundigt med fokus på at genvinde balancen i bækkenet og underlivet.

Graviditetsmassage anbefales under hele graviditeten

Gravide må få massage under hele graviditeten. Der er ikke nogle uger eller tidspunkter hvor det frarådes. Der gælder dog de samme forholdsregler som ved alle andre massager. F.eks. at man ikke har feber eller er syg. Gravide er blandt dem der har størst behov for massage. Det er også den gruppe der får størst gavn af massagen, fordi mange af belastningerne kan afhjælpes af en behandler med speciale i gravide. Massage anbefales derfor under hele graviditeten, hvis mor og barn skal have de bedst mulige betingelser.

Massagebriks til gravide