Træning af underliv og bækkenbunden

Vejledning til TENS genoptræning af vagina

TENS vaginal genoptræning

Vaginal genoptræning består af to dele. TENS genoptræning i 30 min og afspænding i 20 minutter.

TENS vaginal genoptræning i 30 minutter

Massagecentret bruger en TENS maskine til professionelt brug, der kan indstilles individuelt og under sessionen, alt efter hvordan du opnår de bedst mulige resultater og reagerer på behandlingen. Maskinen er tilsluttet et professionelt cylinderformet modtager til vaginal træning.

Udstyret der bruges til genopretningen af musklerne er udelukkende designet til opstramning af vaginal muskulatur, som sikre en professionel og effektiv genoptræning af alle vaginale muskler og hele bækkenbunden. TENS apparatet er forbundet med en cylinderformet anordning, der føres ind vagina. Apparatet indstilles til at starte genoptræningen blidt med blid styrke og kort frekvens og øges så gradvist i takt med at musklerne aktiveres.

Musklerne trækker sig sammen og slapper af indenfor bestemte impuls-intervaller. Hele muskulaturen rammes meget effektivt og i op til omkring 30 min. Uden apparatet vil man ikke selv kunne holde så lange opspænd og træne så målrettet. Musklerne styrkes med det samme, slappe muskler bliver stærke, vagina opstrammes og blodcirkulationen øges. Den vaginale muskulatur bliver stærkere og strammere og modvirker slap bækkenmuskulatur, reparerer traumatiseret eller slap vaginal muskulatur og forebygger inkontinens m.v.

Sessionen består af 30 minutters TENS vaginal træning med den cylinderformede anordning i vagina. Anordningen smøres ind i glidecreme og føres forsigtigt ind i vagina, hvorfra den sender impulser til musklerne. Træningen styres af din behandler som langsomt øger intensitet og frekvenser hvor musklerne trænes. Der startes med blide opvarmende muskelsammentrækninger der langsomt intensiveres, mens du skal prøve, at være så afslappet som muligt. Din behandler styrer anordningen, så alle dine muskler rammes under træningen og på en måde, så det ikke føles ubehageligt. Træningsvolumen er enormt stor fordi sessionen består af 30 minutters målrettet og vedvarende træning af musklerne. Derfor er resultaterne også så gode.

Afspænding i 20 min

Efter TENS genoptræning, så har musklerne brug for afspænding, som ved al anden træning. Afspændingen er nødvendig for at undgå massiv muskelømhed efter den intensive træning. Hvis man bliver for øm, så risikerer man at kroppen ikke er klar til mere genoptræning ugen efter og derfor er afspændingen en del af forklaringen på, hvorfor sessionen giver så stor succes for mange.

Derfor modtager du afspænding af underlivets muskler med rødt UV-lys, som dæmper inflammation og ømhed samt massage af musklerne.

UV-behandlingen og massage af musklerne i og omkring vagina varer i cirka 20 minutter. Den øger restitutionen og som sænker ømhed og inflammation. UV-lyset er specielt designet til den vaginale muskulatur og ligger i en cylinderformet probe. Vagina og proben smøres ind i glidecreme og føres ind i vagina og sender lys til hele muskulaturen. Behandleren fører proben forsigtigt rundt så hele muskulaturen behandles. Den bliver lidt varm. så derfor føres anordningen rund og frem og tilbage for at sende lys og varme til hele muskulaturen. Med jævne mellemrum trækkes proben ud og bruges til at massere de ydre muskler omkring kønsåbning og den ydre del af vulva. Man vil mærke en varme og nogen mærker en lidt sitrende og stimulerende fornemmelse i området.

Lysbehandlingen kombineres med blid massage af den vaginale muskulatur.

Hvordan foregår et behandlingsforløb

Hver session varer cirka en time i alt, med træning efterfølgende behandling med UV-lys. Den første session er ofte lidt længere, fordi der er mere vejledning og du skal vænne dig til, at træningen laver muskelimpulser i underlivet.

Sessionen består af 30 minutters træning og ca. 20 min behandling med UV-lys.

Antallet af sessioner afhænger af flere faktorer og varierer derfor rigtigt meget. En gennemsnitlig genoptræning tager mellem 3 til 5 behandlinger, med cirka en uges mellemrum. Langt størstedelen mærker forbedring efter én behandling.  Nogen lider af svær inkontinens, massive muskelsmerter, traumatiseret muskulatur efter fødsel m.v. og i de situationer er forløbet lidt længere, men næste alle oplever øget styrke efter kun én session. Det er dog vigtigt at der følges op i starten, da styrken hurtigt afvikles, hvis behandlingen ikke gentages flere gange.

Bivirkninger

Det er vigtigt at du også er bekendt med at behandlingen kan give ømhed. Professionel TENS træning er meget effektiv og derfor vil musklerne også blive meget påvirket. Især efter første træning kan man opleve ømhed. De fleste sammenligner ømheden med at have dyrket meget sex eller det føles som et blåt mærke. Ømheden er ikke farlig, mens skyldes at kroppen styrker områder og i den forbindelse laver inflammation, for at øge genoptræningshastigheden. For at minimere denne gene, modtager du UV-lys af musklerne.

Under træningen laver alle musklerne sammentrængninger non stop. Det kan man mærke i kroppen og nogen er et par minutter om at vænne sig til, at musklerne i vagina og bækkenbunden bevæger sig af sig selv. Efter lidt tid, kan de fleste slappe af i det. Behandleren øger langsomt intensiteten i takt med at du vænner dig til impulserne.

Priser på TENS vaginal træning

TENS genoptræning – en session – 450 kr.

TENS genoptræning – tre sessioner – 950 kr.

TENS genoptræning – fem sessioner – 1450 kr.