Fertilitetsmassage i København

Vejledning til fertilitetsmassage

Generelle forholdsregler

Hvornår kan man modtage fertilitetsmassage
Fertilitetsmassagen kan modtages i hele fertilitetsperioden, lige op til ægoplægning, inseminering eller samleje. Som ved andre former for massage, så må modtageren ikke være syg eller have feber. Er du i tvivl om hvornår det er rigtigt for dig at starte et forløb eller modtage massage, så er du altid velkommen til at kontakte Massagecentret.

Hvordan er massagen anderledes end traditionel massage
Massagens primære fokus er at forøge kroppens fertilitet og evne til at blive gravid. De muskler, led og kropsområder som fokuseres på under massagen, har alle det til fælles, at de på den ene eller anden måde kan påvirke fertiliteten. En positiv bivirkning er at kroppen bliver afspændt og at man får det godt i kroppen, men der fokuseres målrettet på fertilitet og intet andet.

I traditionel massage masserer man kun toppen af balden og siden af balden af hensyn til modtageres blufærdighed, men under fertilitetsmassage masseres hele balden, da især indre og nedre ballemuskler påvirker det reproduktive organ. På forsiden af kroppen masseres nedre mave, forside af bækken og det ydre underliv. Det betyder, at man er nøgen under massagen og får massage på områder, der normalt springes over i traditionel behandling.

Hyppighed af behandlinger
Normale massager forløber ofte med en hyppighed på omkring en gang om måneden, eller oftere i kortere perioder, når særlige behov tilskriver det. Fertilitetsmassage foregår oftest med større hyppighed, fordi vi sigter efter at få ydre underliv og det reproduktive organ til at reagere langsigtet og det forudsætter en større kontinuitet med kortere tidsintervaller.

Bivirkninger under behandlingen

Smerte/ømhed under behandlingen kan forekomme
Fertilitetsmassagen er en minutiøs og helhedsorienteret gennemgang af kroppen. Muskler som er spændt i ryggen, nedre lænd og balder kan til tider opleves som ømme og der kan være nervepåvirkninger som kortvarigt føles som smertefulde, men på en god måde. Din behandler er professionel og tilpasser massagens dybde til dine spændinger, din krop og din krops signaler. Det er samtidigt vigtigt at vi løser udfordringen med spændingerne, fordi de kan være med til at begrænse dine fertilitetschancer. Derfor arbejdes der i dybden med spændingerne, så problemet kan løses og som behandler sigter jeg efter en balance mellem, at det bliver så afslappende for dig som muligt og samtidigt så udbytterigt som muligt.

Forekomst af seksuelle reaktioner
Fertilitetsmassagen øger blodcirkulation i indre og ydre underliv og i takt med at blokeringer fjernes, så vil blodet strømme til underlivet. Det igangsætter nogle automatiske processer, mår blodcirkulationen til underlivet øges, som vil klitoris ofte vokse, begynder at blive spændt og mere følsom. Massage af musklerne ved underlivet kan i den tilstand medføre nydelse og at man bliver våd. I meget sjældne tilfælde vil kroppens automatiske reflekser medføre, at massagen giver seksuel nydelse, som kan vokse i omfang og intensitet. Vejrtrækningen forandres, følsomheden stiger i hele kroppen, kinderne får farve og nydelsen intensiveres, i takt med at området masseres. Reaktioner som for nogen kan udmunde i orgasme under afspændingen. Det er ikke noget man selv styrer eller kan kontrollere. Reaktionerne er, uanset deres styrke, hyppighed og omfang, helt naturlige. Reaktionerne er kærkomne og helt uproblematiske i forbindelse med gennemførelse af massagen.

Bivirkninger efter behandlingen

Afslappethed og træthed
Efter massage er kroppen afspændt og undervejs har den frigjort afslappende hormoner, der kan gøre dig træt og afslappet. Man kan være i en tilstand af, at føle man lige skal vågne. Tilstanden øger kroppens restitution og kan efterfølgende påvirke hvor dybt du sover om natten. Tilstanden er meget gavnlig og du kan med fordel bruge resten af dagen på at slappe af uden alt for mange gøremål.

Ømhed i udvalgte muskler
Har du været meget spændt i kroppen og er et længe siden at musklerne har være masseret, så kan ømhed forekomme i nogle af musklerne. Det er kroppen måde at øge restitutionen på, ved at gøre dem ømme, øge blodcirkulation og genopbygge dem hurtigt, mens du ikke bruge dem alt for meget. Vi har nemlig tendens til at være forsigtige ved ømme muskler og derfor kan kroppen hurtigere genopbygge dem.

Øget behov for væske
Efter massagen har kroppen øget behov for væske fordi udskillelse af affaldsstoffer sker via urinvejene. Derudover er kroppen varmere og blodcirkulationen øget, og det gør, at kroppen udskiller mere væske via det man kalder ikke synlig sved, hvor man udskiller væske via huden. Derfor er det godt at have fokus på at drikke vand løbende efter massagen.

Individuel tilpasning af fertilitetsmassagen

Fertilitetsmassagen tilpasses individuelt til hver person. Behandlingen er ikke bare en massage, men også en systematisk gennemgang af alle de områder som har indflydelse på fertiliteten. Derfor vil jeg så vidt muligt undgå at springe områder over under den første massage. Undervejs konstateres det, hvordan krop og bækkenet er påvirket af spændinger, skævheder, ubalancer, overbelastninger samt deres indbyrdes sammenhæng. Der vil være vejledning undervejs i det omfang, at der konstateres specifikke problemstillinger.

Det er samtidigt vigtigt at man får en massage som er tilpasset end ønsker og blufærdighed. Det er en balancegang fordi vi også gerne vil opnå de bedst mulige resultater med behandlingen, men det skal aldrig foregå ved, at man går på kompromis med egne ønsker. Har du spørgsmål eller ønsker at få massagen tilpasset, så kan det altid lade sig gøre.

Efterfølgende vejledning

Efter fertilitetsmassagen vil du modtage vejledning. Vejledningen er ofte meget  individuel fordi den er baseret på gennemgange af din krop og din fertilitetshistorie. Der kan være vejledning om øvelser, afspænding, adfærdsændringer, kost og mindset m.v. Jeg fokuserer også på at viderebringe dig et så detaljeret overblik som muligt, ved brug af gennemgang af anatomiske modeller af bækken og underlivet.

Har du efterfølgende spørgsmål eller ønsker min vurdering af valg i relation til fertilitetsbehandling m.v. så er du altid velkommen til gratis og uforpligtende at kontakte mig. Jeg sætter en ære i at hjælpe dig så godt som muligt og hos mig er man aldrig til besvær. Kan jeg hjælpe, så gør jeg det med glæde.