Fertilitetsmassage i København

Vejledning til fertilitetsmassage

Denne vejledning er udarbejdet til dig som overvejer en fertilitetsmassage og som søger mere information om behandlingen. Her beskrives alt fra generelle forholdsregler, til hvordan behandlingen foregår, og der svares på alle tænkelige spørgsmål der måtte opstå i forbindelse med valg af hvilke massage, som kan være den bedste for dig.

Behandlingsforløbet – 1) Indledende samtale

Fertilitetsmassagen tager udgangspunkt i en indledende samtale, hvor alle spørgsmål afklares. Inden samtalen vil du modtage et spørgeskema med spørgsmål i relation til din fertilitetsbehandling, diagnoser, bemærkninger og hvordan kroppens sygdomshistorik er. Det betyder at din behandler er forberedt når du kommer til den første samtale. Samtalens formål er at din behandler har noteret al relevant information om dig og samtidigt, at du kan få afklaret dine spørgsmål. Du er meget velkommen til at tage din partner med og i kan begge stille alle de spørgsmål der måtte opstå. Til den første samtale kan der også være spørgsmål fra behandleren omkring de informationer du har givet. Nogen gang kan det være hårdt at tale om hvad man har været gennem, men formålet er, at du ikke længere skal de samme ting igennem, men opleve at få succes med din graviditet. Som udgangspunkt er mit approach at vi fokuserer fremad og har fokus på hvad vi ønsker at opnå, men det forudsætter at jeg kender dig og din krop så godt som muligt. Dels inden massagen og dels efter massagen, når jeg vejleder dig i øvelser m.v. Den indledende samtale koster 450 kr. Efter den første samtale kan du bestille tid til den fertilitetsmassage du ønsker.

Behandlingsforløbet – 2) Fertilitetsmassage

Du vil modtage fertilitetsmassage på 90 minutter med eller uden efterfølgende massage af det reproduktive organ på 30 minutter yderligere. Behandlingerne er nøjagtigt beskrevet under fertilitetsmassage på hjemmesiden. Undervejs vil der være løbende kommunikation omkring hvilke problematikker der arbejdes med og hvilke spændinger, ubalancer eller andre forhold der konstateres, som skal afhjælpes. Du vil under hele behandlingen modtage vejledning om hvad der sker og massagen er således ikke en velværemassage som man modtager passivt.  Det er nemlig vigtigt for mig, at du er velinformeret omkring kroppens tilstand, fordi det danner grundlag for hvad der fremadrettet skal gøres for at øge din fertilitet. Efter fertilitetsmassagen så vil du modtage en vejledning om hvad der er fundet og hvordan det afhjælpes.

Behandlingsforløbet – 3) Vejledning og fremadrettet behandlingsstrategi

Efter massage vil du modtage vejledning om hvad der er observeret og få vejledning om hvorfor det er relevant og hvad du skal skal gøre, for at det kan afhjælpes.

Vejledningen omfatter det fremadrettede behandlingsforløb. Vejledningen omfatter også øvelser og hvordan de udføres i kombination med vejledning om ændringer i kropsholdning og hvordan. Nogle problemstillinger vil blive afhjulpet under en behandling, mens andre kræver flere og ofte i kombination med øvelser hjemme. Du får vist øvelserne og kan altid få hjælp, hvis du efterfølgende måtte have spørgsmål.

Efter samtalen sender jeg en oversigt over diagnose, vejledning til øvelser og vejledning i fokus med kropsholdning samt anbefaling til behandlinger med fertilitetsmassage.

Behandlingsforløbet – 4) Efterfølgende behandlinger

Efter aftale kan fertilitetsmassage bestå af flere massager. De vil ofte være fordelagtigt for langt de fleste. De efterfølgende behandlinger tager udgangspunkt i de problematikker vi tidligere har arbejdet med.

FAQ – Hvornår kan man modtage fertilitetsbehandling

Fertilitetsmassagen kan modtages i hele fertilitetsperioden, lige op til ægoplægning eller inseminering. Når du bliver gravid, så kan du modtage massage under hele graviditeten. Det vil i så fald være graviditetsmassagen, som tilpasses hvilke uge du er i. Som ved andre former for massage, så må modtageren ikke være syg eller have feber under massagen. Fertilitetsmassagen kombineres ofte med massage af det reproduktive organ, hvor spændinger i underlivet afhjælpes samtidigt med at blodcirkulationen øges. Klargøringsmassagen udføres i dagene op til ægoplægning m.v. Er du i tvivl om hvornår det er rigtigt for dig at starte et forløb eller modtage massage, så er du altid velkommen til at kontakte Massagecentret.

FAQ – Hvordan er massagen anderledes end traditionel massage

Massagens primære fokus er at forøge kroppens fertilitet og evne til at blive gravid. De muskler, led og kropsområder som fokuseres på under massagen, har alle det til fælles, at de på den ene eller anden måde kan påvirke fertiliteten. En positiv bivirkning er at kroppen bliver afspændt og at man får det godt i kroppen, men der fokuseres målrettet på fertilitet og intet andet. Fertilitetsmassagen arbejder med hele bækkenet. På forsiden af kroppen masseres nedre mave, forside af bækken og det ydre underliv. Det betyder, at man er nøgen under massagen og får massage på områder, der normalt springes over i traditionel behandling. Selvom man er nøgen er kroppen dækket med et tæppe. Når jeg masserer bryst og mave, så er barmen dækket af en håndklæde. Det er kun under massagen af bækkenet og underlivet, at underlivet ikke er tildækket. Der er ingen kvinder der synes at det er sjovt at få massage ved underlivet og når man vælger det, så er det fordi man ønsker at blive gravid og øge sin fertilitet og det ønske gør, at man er villig til at gå ud over sin comfortzone. Det har jeg naturligvis stor forståelse for, og heldigvis oplever langt de fleste, at massagen slet ikke er så speciel og at det opleves helt normalt at få afspændt bækkenet eller underlivet. Jeg gør mig meget umage i at forklare undervejs og skabe en tryg ramme omkring behandlingen.

FAQ – Hvor ofte skal man have massage

Hyppigheden afhænger lidt af behandlingshorisonten. Har du en længere behandlingshorisont over flere måneder, kan der omkring hver 14. dag arbejdes med en fertilitetsmassage i kombination med hjemmeøvelser. Er der omkring en måned til ægoplægning, så uføres massagen omkring en gang om ugen op til ægoplægning, inseminering m.v. Den øgede hyppighed skyldes, at vi skal nå mere på kortere tid.

FAQ – Hvad gør man, hvis man er meget blufærdig

Vi er alle blufærdige på den ene eller anden måde. Mange kvinders blufærdighed ændret efter et længere fertilitetsforløb, men nogen er fortsat meget blufærdige og det er helt i orden. Når man ønsker at modtage en fertilitetsmassage, så kan det nemlig godt udfordre ens blufærdighed, fordi der fokuseres på kropsområder som vi normalt ikke arbejder med eller deler med andre end vores partner og læge. Det kan igangsætte mange tanker, forestillinger og ligefrem bekymringer om massagen. Derfor er det vigtigt for mig at præcisere, at fertilitetsmassagerne altid kan tilpasses enhver blufærdighed. Nogen gange udføres behandlingen derfor på en anden måde, eller områder springes over af hensyn til modtagerens blufærdighed. Behandlingen af bækken og underlivet har flere vigtige formål og fravalg vil naturligvis få indflydelse på effekten af behandlingen, men hellere fravælge områder, end at gøre noget som ikke føles rigtigt. Jeg sætter en ære i at kunne behandle alle kvinder, uanset deres blufærdighed og har gjort det i snart 15 år. Jeg opfordrer altid til at man deler sine bekymringer om blufærdighed eller tanker inden massagen, så jeg kan tilpasse den så godt som muligt til dig. Man er altid velkommen til at komme med udtryk for bekymring og tanker under massagen og du er aldrig besværlig fordi du ombestemmer dig eller er usikker. Det er faktisk bare en måde at passe godt på dig selv og det har min fulde sympati og støtte.

FAQ – Er der bivirkninger ved fertilitetsmassage

Ømhed i udvalgte muskelområder kan forekomme efter massagen. Især efter den første massage, da der arbejdes med muskler som du måske aldrig har fået afspændt. Fertilitetsmassagen er en minutiøs og helhedsorienteret gennemgang af kroppen. Muskler som er spændt i ryggen, nedre lænd og baller kan til tider opleves som ømme og der kan være nervepåvirkninger som kortvarigt føles som smertefulde, men på en god måde. Din behandler er professionel og tilpasser massagens dybde til dine spændinger, din krop og din krops signaler. Det er samtidigt vigtigt at vi løser udfordringen med spændingerne, fordi de kan være med til at begrænse dine fertilitetschancer. Derfor arbejdes der i dybden med spændingerne, så problemet kan løses og som behandler sigter jeg efter en balance mellem, at det bliver så afslappende for dig som muligt og samtidigt så udbytterigt som muligt. Ømhed i musklerne svarer til normal træningsømhed er er kroppens forsvarsmekanisme når musklen skal restitueres og genopbygges. Ømheden er således et tegn på, at kroppen arbejder på højtryk med at genoprette musklen.

FAQ – Er der seksuelle reaktioner under massagen

Massagen er udelukkende professionel og seksuelle reaktioner forekommer så godt som aldrig. Massagen er en professionel afspænding og gennemgang af kroppen og underlivets muskulatur uden seksuelle undertoner. Fertilitetsmassagen afspænder underlivets ydre muskler og tilvælger man massage af det reproduktive organ, så vil der være massage af den indre muskulatur. Begge massager udføres, så du oplever så lidt smerte og ømhed som muligt. Undervejs guides du gennem massagen, så du kan føle dig tryg og velinformeret. Seksuelle reaktioner forekommer så godt som aldrig, fordi massagen ikke er seksuel. Under en procent af kvinder der får massage i underlivet vil opleve at deres krop reagerer seksuelt på behandlingen. Skulle man være blandt den ene procent som reagerer, er det vigtigt at forstå, at man ikke gør noget forkert og at der udelukkende er tale om en autonom fysisk respons, der ikke styres af vilje. Det er vigtigt for mig som behandler at massagen foregår professionelt og at man ikke skal skamme sig over, hvis kroppen reagerer. Jeg gør mit bedste for, at det ikke sker og skaber så gode rammer for, at du kan være afslappet under massagen og føle dig tryg, selvom de for de fleste er et uvant område at få masseret. Det er dig vigtigt at fastslå, at jeg har hundredvis af fertilitetsmassager hver år, og at seksuelle reaktioner stort set aldrig forekommer.

FAQ – Er der følelsesmæssige reaktioner

Jeg har mange års professionel erfaring i fertilitetsbehandling og har også flere års personlige erfaringer med det og ved om nogen, hvor meget det påvirker krop og sind. Derfor er du altid velkommen til at tale med mig under eller efter behandlingen, uanset hvor følsomt emnet er.  Når kroppen har det godt, bliver afspændt og man kan mærke at man er tryg, så kan man have behov for at give slip. Jeg kan rumme det og vil gøre mit bedste for, at kunne dele viden og erfaringer med dig på en positiv måde der er fuld af tro, positive suggestioner og omsorg. Mange udtrykker overvældende glæde efter behandlingen, har brug for et kram eller sender søde beskeder til mig med tak i dagene efter behandlingen. Det værdsætter jeg og jeg sætter en ære i at hjælpe andre mennesker, med så vigtig en livsbegivenhed.
Jeg oplever også at nogen bliver rørt over hjælpen og gråd kan forekomme naturligt i den forbindelse. Det er en af årsagerne til, at jeg altid har god tid under behandlingerne og efter. Jeg har som mål, at være til for dig og gøre alt hvad jeg kan for, at du lykkedes med dine fertilitetsdrømme.

FAQ – Er der bivirkninger efter fertilitetsmassagen

Efter massage er kroppen afspændt og undervejs har den frigjort afslappende hormoner, der kan gøre dig træt og afslappet. Man kan være i en tilstand af, at føle man lige skal vågne. Tilstanden øger kroppens restitution og kan efterfølgende påvirke hvor dybt du sover om natten. Tilstanden er meget gavnlig og du kan med fordel bruge resten af dagen på at slappe af uden alt for mange gøremål. Jeg har haft en kvinde i fertilitetsbehandling der var med i et søvnstudie på Rigshospitalet og hun slag efterfølgende rekord i dyb søvn efter fertilitetsmassagen med over 300% af den dybe rem-søvn.

Har du været meget spændt i kroppen og er et længe siden at musklerne har være masseret, så kan ømhed forekomme i nogle af musklerne. Det er kroppen måde at øge restitutionen på, ved at gøre dem ømme, øge blodcirkulation og genopbygge dem hurtigt, mens du ikke bruge dem alt for meget.

Efter massagen har kroppen øget behov for væske fordi vi udskiller affaldsstoffer via urinvejene. Derudover er kroppen varmere og blodcirkulationen øget, og det gør, at kroppen udskiller mere væske via det man kalder ikke synlig sved, hvor man udskiller væske via huden. Derfor er det godt at have fokus på at drikke vand løbende efter massagen.

FAQ – Er der mulighed for at jeg tilpasser min fertilitetsmassage

Ja. Fertilitetsmassagen tilpasses individuelt til hver person. Dels tilpasses massagen pga. modtagerens blufærdighed og dels tilpasses den til din behandlingshistorik. Behandlingen er ikke bare en massage, men også en systematisk gennemgang af alle de områder som har indflydelse på fertiliteten. Derfor vil jeg så vidt muligt undgå at springe områder over. Undervejs konstateres det, hvordan krop og bækkenet er påvirket af spændinger, skævheder, ubalancer, overbelastninger samt deres indbyrdes sammenhæng. Der vil være vejledning undervejs i det omfang, at der konstateres specifikke problemstillinger.

Det er samtidigt vigtigt at man får en massage som er tilpasset ens ønsker og blufærdighed. Det er en balancegang fordi vi også gerne vil opnå de bedst mulige resultater med behandlingen, men det skal samtidigt føles naturligt og ikke overskride ens grænser. Det er vigtigt at du forstår, at jeg har en bed vifte af teknikker til afspænding af underlivet og bækkenet, og ønsker du tilpasning, så kan der ofte anvendes teknikker som måske ikke gør det lige så godt, men alligevel skaber blodcirkulation og flow i underlivet og bækkenet. Så der er kort sagt rig mulighed for at få tilpasses behandlingen til dine ønsker.

Har du flere spørgsmål

Hvis du har spørgsmål, så kan du altid kontakte mig via hjemmesiden. Jeg svarer flere gange hver eneste dag og jeg vil gøre mit bedste for, at du vælger din behandling på så velinformeret et grundlag som muligt.

0
Graviditeter i år efter fertilitetsmassage